Održan godišnji koordinacioni sastanak sa predstavnicima lokalnih razvojnih agencija i lokalnih zajednica

октобар 5, 2017

 

Redovan godišnji koordinacioni sastanak sa predstavnicima lokalnih razvojnih agencija i lokalnih zajednica u Republici Srpskoj, organizovala je Republička agencija za razvoj  malih i srednjih preduzeća 3. oktobrau Derventi. Sastanku je prisustvovao i pomoćnik ministra za resor malih i srednjih preduzeća Zoran Savić. Razgovarano je o mogućnostima zajedničke saradnje, naročito u okviru međunarodnih projekata koje provodi RARS.

 

Učesnici sastanka upoznati su sa mogućnostima projekta „Uspostavljanje i promocija mentoring usluga za mala i srednja preduzeća na Zapadnom Balkanu“ (faza 2) u čijoj realizaciji učestvuje i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, a glavni partneri su Japanska agencija za međunarodnu saradnju (JICA) i Razvojna agencija Srbije.

 

 

Najavljen je predstojećeg Foruma o internacionalizaciji poslovanja koji 2. i 3. novembra na Jahorini u organizacijiRepublička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i razvojna agencija Srbije. Centralni dio foruma biće poslovni susreti preduzeća i klastera iz regiona koji se organizuju u okviru Evropske mreže preduzetništva.

 

Kao učesnik ovog sastanka Slaviša Jovanović direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća grada Bijeljina, istakao je da očekuje što veći broj privrednika sa područja gradova Bijeljina da učestvuju na poslovnim susretima jer je to jako korisno za njihova preduzeća. Na poslovnim susretima oni će moći da ponde svoje proizvode i usluge potencijalnim partnerima, pronađu dobavljače i ostvare druge vidove poslovne saradnje sa preduzećima iz čitavog regiona.