SVEČANO PROGLAŠENJE NAJBOLJIH POSLOVNIH IDEJA U OKVIRU AKCELERATOR PROGRAMA

октобар 29, 2020

AgencijA za razvoj malih i srednjih preduzeća Bijelјina realizovala je Akcelerator program u saradnji sa Razvojnom agencijom Republike Srpske, Agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća Uglјevik I Opštinom Uglјevik . U programu je učestvovalo 18 pojedinaca i timova sa područja Bijelјine i Uglјevika koji su prošli intenzivnu dvomjesečnu obuku u učionici i mentoring kako bi testirali svoju poslovnu ideju i stekli potrebna znanja i vještine za njenu realizaciju.

Najbolјa poslovna ideja u okviru Akcelerator programa je „Proizvodnja prirodne kozmetike i sapuna“ Maje Mršić. Ova poslovna ideja nagrađena je sa 5.000 KM. Drugo mjesto i nagradu od 4.000 KM osvojila je ideja „Proizvodnja piva“ Žike Lazića. Treću i četvrtu nagradu u iznosu od po 3.500 KM osvojile su poslovne ideje „Ekstrakcija eteričnih ulјa i gajenje lјekovitih bilјaka“ Mladena Stojanovića i „Održavanje higijene enterijera“ Mare Simić, dok su peta i šesta nagrada u iznosu od po 3.000 KM pripale Đuki Simić za ideju „Ručna izrada halјina i torbi“ i Cvijetinu Jovičiću za „Servis za popravku bicikala, kućanskih aparata i drugih uređaja“.

Ideja Danijele Ninić „Igraonica/rođendaonica “STARS” je osvojila sedmu nagradu u iznosu od 2.500 KM, a ideja Ugostitelјska radnja “Slani kutak” Sava Gordića osmu nagradu i 2.000 KM. Deveta i deseta nagrađena ideja su „Domaće kore za pitu i baklavu“ Predraga Vidakovića i „Iznajmlјivanje električnih bicikala i električnih trotineta“ Rada Mitrovića i njima je pripao novčani iznos od po 1.000 KM.

Ovo je peti akcelerator program koji je organizovao RARS širom Republike Srpske. Program je do sada uspješno završilo 75 kandidata, a 32 je nagrađeno.