Нови позив „Challenge“ фонда за пријаву иновативни пословних идеја

април 6, 2023

Привредни субјекти из БиХ и Шведске са иновативним пословним идејама, производима или услугама које могу довести до повећања конкурентности, смањења незапослености и одрживог друштвено-економског развоја у БиХ, имају нову прилику да добију бесповратна средства од Фонда изазова у оквиру Другог позива за подношење захтева за иновативне пословне идеје.

 

За потенцијалне кориснике из категорије стартапа, који су регистровани најмање 6 месеци, а највише две године предвиђен је максимални износ гранта до 10. 000 ЕУР.

 

За кориснике из категорије зрелих привредних субјеката до 250 запослених, који послују две године и више, максималан износ бесповратних средстава до 30. 000 ЕУР.

 

Апликанти су обавезни обезбиједити и минимално властито учешће од 50% укупне вриједности предложеног пројекта. Период имплементације пројекта не може трајати краће од 3 мјесеца и дуже од 12 мјесеци.

 

За потенцијалне апликанте на располагању је буџет чији је индикативни износ 480.000,00 ЕУР, а рок за достављање апликација 22.мај 2023. године до 16 часова
Јавни позив са детаљним информацијама доступан је на следећој страници.

 

Извор: (агенцијамсп)