ONTOCHAIN – објављен 2. јавни позив у области blockchain технологиј

август 5, 2021

Развојна агенција Републике Српске у оквиру Европске мреже предузетништва, обавјештава све заинтересоване да је отворен други јавни позив за иноваторе који развијају рјешења за управљање знањем заснована на blockchain технологијама.

 

Пројекат ONTOCHAIN, финансиран је од стране Европске Комисије, а укупна вриједности износи 1,3 милиона евра.

 

Одабрани учесници ће добити бесповратна средства у износу до 145 хиљада евра , бесплатну обуку и приступ врхунској инфраструктури.

 

• Пријавите се на Ф6С најкасније до 15. септембра, до 17:00 сати по средњоевропском времену;
• ONTOCHAIN додјељује грантове до 145 хиљада евра ;
• Бесплатан приступ најсавременијој инфраструктури;
• Менторство и везе са потенцијалним партнерима;
• Сазнајте више о самом позиву на ONTOCHAIN веб сајту;

 

ONTOCHAIN омогућава интернет иноваторима да развијају поуздана рјешења за управљање знањем заснована на blockchain-у која ће бити дио новог софтверског екосистема. Концепт који лежи у основи овог екосистема је бољи удио знања и вриједности на интернету и то за различите домене као што су здравље, економија, мобилност, јавне услуге, енергија и одрживост, вијести, медији, забава, индустрија 4.0, туризам. Пројектом управља 7 партнера са комплементарном експертизом која чини језгро екосистема: European Dynamics (Луксембург), Универзитет у Љубљани (Словенија), IntelliSemantic (Италија), iExec Blockchain Tech (Француска), Атински универзитет за економију и бизнис (Грчка), Њемачко- Грчка трговинска и индустријска комора (Грчка) и Ф6С (Ирска).

 

Европска мрежа предузетништва Републике Српске стоји на располагању заинтересованим пословним субјектима за сва додатна питања путем имејла: een@rars-msp.org