Учешће на 6. Међународном форуму о сарадњи

октобар 18, 2021

Директор Развојне агенције Града Бијељина Марко Влачић учествовао на 6. Међународном форуму за сарадњу који је одржан на Златибору у периоду од 7. и 8. октобра 2021. године.Развојна агенција Републике Српске и Развојна агенција Србије, у оквиру Европске мреже предузетништва организивали су, традиционално 6.

 

Међународни форум о сарадњи који је на једном мјесту окупио привреднике из земаља региона, ЕУ и свијета,представнике државних институција и привредних комора, развојних агенција и других организација које пружају подршку привреди, све у циљу размјене искуства, промовисања њихових производа и услуга, као и успостављање нових пословних контаката и будуће сарадње.

 

Централни догађај Форума били су Међународни пословни сусрети за предузећа и кластере. У оквиру Форума одржано је више панел дискусија са развојним агенцијама на тему развоја сектора малих и средњих предузећа, умрежавања идеја, размјене информација и сл. Посебан фокус био је на развоју локалних предузећа и њиховој интеграцији у ланце снадбијевања мултинационалних компанија.Форум су свечано отворили министар привреде и предузетништва Владе РС Вјекослав Петричевић, државни секретар Министарства привреде Владе Србије Милан Љушић и директори Развојне агенције Републике Српске Маринко Ђукић и Развојне агенције Србије Радош Газдић.

 

Директор Развоје агенције Републике Српске Маринко Ђукић у своме обраћању учесницима Форума истакао је да Агенција кроз активности Европске мреже предузетништва у протеклом периоду реализовала велики број специјализованих радионица и стручних обука, пружила подршку предузећима и кластерима у интернационализацији пословања, подршку код пријављивања на ЕУ пројекте, дигитализацију пословања и сл.
Учешће на Форуму пријавило је више од 150 учесника из различитих земаља свијета.

 

 

Извор ( агенцијамсп )