Социјално предузетништво као прилика за друштвени и економски развој

март 16, 2022

Представници Развојне агенције Града Бијељина учествовали су на конференцији „Социјално предузетништво као прилика за друштвени и економски развој“ коју су организвовале „Фондација локалне демократије“ из Сарајева и Фондација „Лара“ из Бијељине.

 

Конференција је реализована с циљем представљања постигнутих резулата током три године имплементације пројекта “Допринос организација цивилног друштва развоју социјалног подузетништва“, чију реализацију финансира Европска унија, а имплементирају „Фондација локалне демократије“ из Сарајева и Фондација „Лара“ из Бијељине.

 

Као резултат одличне сарадње са институцијама система и релевантним министарствима, развијен је и успостављен законски и институционални оквир социјалног / друштвеног предузетништва, те створена мрежа будућег дјеловања социјалних предузећа на два институционална нивоа.

 

Социјално предузетништво је не само један од најдјелотворнијих начина да се неки од друштвених проблема ријеше, него да тај проблем буде најдостојанственије решен, јер укључује људе којима је помоћ најпотребнија и тако им враћа вјеру у себе и своје способности-могућности.

 

 

Извор (агенцијамсп)