ОТВОРЕН 1. ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ИНОВАТИВНЕ ПРИВРЕДНЕ СУБЈЕКТЕ

октобар 17, 2022

Привредни субјекти из Републике Српске/БиХ и Шведске са иновативним пословним идејама, производима или услугама које могу довести до смањења незапослености, повећане конкурентности и одрживог друштвено-економског развоја у БиХ, имају прилику да добију помоћ „ Challenge fonda“ на основу првог позива за пријаве, који је отворен од 12.10.2022. године.

 

За потенцијалне апликанте на располагању је буџет чији је индикативни износ око 480 000,00 ЕУР, а рок за достављање апликација је сриједа 23. новембар 2022. године до 16 сати.

 

За потенцијалне кориснике из који су регистровани најмање шест месеци и максимално две године, предвиђен је максимални износ бесповратне помоћи у износу од 10.000 еура, док је за кориснике из категорије зрелих привредних субјеката, који послују већ две године и више, максималан износ бесповратних средстава 30.000 ЕУР.  Подносиоци захтева су у обавези да обезбеде минимум сопственог учешћа од 50 % од укупне вредности предложеног пројекта. Период реализације пројекта не може трајати краће од 3 месеца и дуже од 12 месеци.

 

Могућност пријављивања на јавни позив проводи се искључиво путем аплицирања на електронски систем за аплицирање и евалуацију (еМSАЕ) који се налази на wеб страници www.c2c.ba, гдје је доступан и Водич за апликанте, који је саставни дио Апликативног пакета.  Апликације које буду достављене путем поште (штампана форма), путем факса или на неки други начин, неће бити узете у разматрање, нити ће бити предмет оцјењивања.

 

 

Извор: (www.c2c.ba)