РАЗВОЈНА АГЕНЦИЈА ГРАДА БИЈЕЉИНА НА 8. МЕЂУНАРОДНОМ ФОРУМУ О САРАДЊИ

новембар 16, 2023

Развојна агенција Града Бијељина узела је учешће на 8. Међународном форуму осарадњи који је одржан у Нишу.

 

 

Ове године на форуму више од 200 предузећа, развојних агенција, привредних комора, локалних заједница и других институција које се баве развојем из Републике Српске, Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније, Турске, Аустрије, Пољске, Чешке, Њемачке, Јапана, Канаде и САД учествовало је у раду 8. Међународном форуму осарадњи.

 

Форум традиционално организују Развојна агенција Републике Српске и Развојна агенција Србије.

 

Централни догађај форума су били пословни сусрети за предузећа и кластере који су организовани под покровитељством Европске мреже предузећа, ка којима су компаније из Републике Српске представиле своје производе и услуге, имале прилику да пронађу међународне пословне партнере и успоставе контакте како би унаприједили своје пословање и изашли на међународно тржиште.

 

У пратећим програмима одржани су форуми и панел дискусије на којима је разговарано како обезбиједити одрживи раст за мала и средња предузећа као и о стандардизованој услузи менторинга коју пружа и Развојна агенција Града Бијељина својим корисницима у склопу пројекта који проводи Развојна агенција Републике Српске. Размотрене су могућности унапређења сарадње између локантих и регионалних агенција из Републике Српске и Србије као и искуства у раду технолошких паркова у Србији.

 

Како су најавили организатори девети форум биће одржан у Републици Српској у Бијељини у новембру идуће године.Организација овако великог догађаја у нашој локалној заједници биће прилика за наше привреднике да представе своје производе и услуге и остваре контакте на међународном нивоу.

 

 

 

 

 

Извор: Развојна агенција Града Бијељина