Права омладинског предузетништва „ Предузетни-ка развоју града“

април 26, 2024

Развојна агенција Града Бијељине организовала је прву конференцију омладинског предузетништва „ Предузетни-ка развоју града“, која је наставак континуиране активности ове агенције на промоцији и афирмацији предузетничке активности међу грађанима, посебно међу младим становништвом.

 

Марко Влачић, директор Развојне агенције Града Бијељине, рекао је да обраћају пажњу на развој предузетничке иницијативе међу младима, о томе доказ из претходне три године током којих су успешно реализовали неколико пројеката запошљавања младих до 35 година старости.

 

Само прошле године имали смо рекордан износ средстава на основу овог јавног позива где смо издвојили 200.000 КМ за 42 предузетника млађа од 35 година. Настављамо наше активности у том правцу, а једна од њих је и ова конференција на којој ће они који су заинтересовани за покретање сопственог бизниса имати прилику да чују искуства оних који су успешно прошли тим путем.

 

Предсjедник Скупштине града Бијељине Александар Ђурђевић истакао је посвећеност актуелног сазива градског парламента како би се олакшало пословање свих оних који желе да изађу из „сиве“ зоне пословања, посебно започињања пословања младих предузетника. Као резултат ових мера, неколико десетина младих људи искористило је финансијска средства која је обезбедила Развојна агенција Града Бијељина. Неки од њих су данас поделили своја искуства, као и гости који су ишли сличним путем у другим срединама.

 

Конференцији је присуствовао и Срђан Лалић, декан Економског факултета у Брчку, који је указао на потребу стратешког синергистичког деловања владе, економије и образовања. Првој конференцији омладинског предузетништва одржаној 19. априла 2024. године у Бијељини присуствовало је преко 80 учесника.

 

 

 

Извор: Развојна агенција Града Бијељина