СВЕЧАНО ПРОГЛАШЕЊЕ НАЈБОЉИХ ПОСЛОВНИХ ИДЕЈА У ОКВИРУ АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМА

октобар 29, 2020

АгенцијА за развој малих и средњих предузећа Бијелјина реализовала је Акцелератор програм у сарадњи са Развојном агенцијом Републике Српске, Агенцијом за развој малих и средњих предузећа Углјевик И Општином Углјевик . У програму је учествовало 18 појединаца и тимова са подручја Бијелјине и Углјевика који су прошли интензивну двомјесечну обуку у учионици и менторинг како би тестирали своју пословну идеју и стекли потребна знања и вјештине за њену реализацију.
Најболја пословна идеја у оквиру Акцелератор програма је „Производња природне козметике и сапуна“ Маје Мршић. Ова пословна идеја награђена је са 5.000 КМ. Друго мјесто и награду од 4.000 КМ освојила је идеја „Производња пива“ Жике Лазића. Трећу и четврту награду у износу од по 3.500 КМ освојиле су пословне идеје „Екстракција етеричних улја и гајење лјековитих билјака“ Младена Стојановића и „Одржавање хигијене ентеријера“ Маре Симић, док су пета и шеста награда у износу од по 3.000 КМ припале Ђуки Симић за идеју „Ручна израда халјина и торби“ и Цвијетину Јовичићу за „Сервис за поправку бицикала, кућанских апарата и других уређаја“.
Идеја Данијеле Нинић „Играоница/рођендаоница “СТАРС” је освојила седму награду у износу од 2.500 КМ, а идеја Угостителјска радња “Слани кутак” Сава Гордића осму награду и 2.000 КМ. Девета и десета награђена идеја су „Домаће коре за питу и баклаву“ Предрага Видаковића и „Изнајмлјивање електричних бицикала и електричних тротинета“ Рада Митровића и њима је припао новчани износ од по 1.000 КМ.
Ово је пети акцелератор програм који је организовао РАРС широм Републике Српске. Програм је до сада успјешно завршило 75 кандидата, а 32 је награђено.