Јавни позив за додјелу бесповратни средстава

новембар 9, 2021

Јавни позив за додјелу бесповратни средстава у сврху дигиталне трансформације малих и средњих предузећа.

 

Развојни програм УН УНДП БиХ објавио је јавне позиве за додјелу бесповратних средстава у сврху дигиталне трансформације малих и средњих предузећа у оквиру пројекта „ДигиталБИЗ“, чиме ће се повећати конкурентност и продуктивност, те омогућити бржи економски раст. 
Из УНДП-а је саопштено да се пружа подршка предузећима која желе увести кориштење дигиталних алата и опреме с циљем дигиталне трансформације кроз унапређење сопствених процеса рада и производње, отварања нових пословних могућности и тржишта, те јачања отпорности на ризике и спољне утицаје.
Подршка малим и средњим предузећима ће комбинацијом појединачних мјера довести до ефикаснијих и потпунијих одговора на њихове пословне потребе, наводи се у саопштењу.

 

Овом подршком промовишу се и напредни приступи пословању малих и средњих предузећа, те ставља фокус на развој неопходних знања и вјештина запослених ради лакшег и бржег приступа тржиштима, напомиње се у саопштењу.
Пројектом „ДигиталБИЗ“ УНДП намјерава да мобилише институционалне партнере и друге релевантне актере с циљем развоја дигиталне економије и усмјеравања компанија ка дигиталној економији.
На овај начин се тежи подићи свијест и ојачати капацитети институционалних партнера о дигиталној економији, путем посебних тематских догађаја и програма обуке за ресорна министарства и организације за подршку пословању.

 

УНДП ће спровести и посебне анализе политика како би се утврдили структурни недостаци и потребе, те обезбиједиле препоруке ради омогућавања дигиталних пословних активности регулаторни оквир, стратегије паметне специјализације, прописи и стандарди ЕУ.
На основу потражње, УНДП ће израдити процјене технолошке и пословне иновационе инфраструктуре, те сродних могућности и потреба, наведено је у саопштењу.

 

Рок за подношење пријава је 26.11.2021. године
Више информација о начину пријаве и критеријумима јавних позива доступно је на веб-страници УНДП-а.

 

Извор (УНДП)