ЈП за подршку МСП у сектору производње текстила, одјеће, коже и обуће

новембар 11, 2021

У оквиру заједничког пројекта Европске уније и Владе Савезне Републике Њемачке – EU4BusinessRecovery за помоћ предузетницима у борби против посљедица изазваних Covid-19 пандемијом, Међународна организација рада (ILO) објавила је јавни Позив за мала и средња предузећа која послују у сектору производње текстила, одјеће, коже и обуће, да доставе пројектне приједлоге за финансијску подршку.

 

У оквиру Позива, 1.400.000,00 евра бесповратних средстава ће бити доступно за мјере опоравка малих и средњих предузећа из сектора производње текстила, одјеће, коже и обуће у Босни и Херцеговини. Висина могућих одобрених средстава по пројекту је до 51.129,00 евра, а бесповратна средстава ће се моћи користити за повећање капацитета послодаваца за развој нових производа и услуга, дигитализацију и ефикасније коришћење ресурса те опоравак ланаца снадбијевања, што ће осигурати континуитет пословања. Такођер , циљ подршке је омогућити послодавцима да усвоје одрживе моделе пословања, диверзифицирају своју понуду и постану отпорнији, при чему би задржали постојећу радну снагу и постепено створили предуслове за креирање нових радних мјеста.

 

Пројекат EU4BusinessRecovery подржава микро, мала и средња предузећа у Босни и Херцеговини да наставе са пословањем и очувањем радних мјеста, а посебно ће подржати предузетнице, младе и друге рањиве групе у оснивању властитих бизниса и у превладавању негативног учинка пандемије Covid-19 стварањем отпорнијег пословног окружења. Укупна вриједност пројекта износи 13,7 милиона евра, а заједнички га финансирају Европска унија (13 милиона евра) и Влада Савезне Републике Њемачке (0,7 милион евра). EU4BusinessRecovery заједно проводе ГИЗ, ИЛО и УНДП, од 2021. године до 2023. године.

 

У периоду од 15.11.2021. до 19.11.2021., ИЛО ће организовати инфо сесије ради давања додатних информација и инструкција у вези са Позивом за достављање пројектних приједлога. Молимо све заинтересоване за учешће на инфо сесијама да се пријаве на мејл eu4brecovery@ilo.org.

Више информација можете пронаћи овдје.

 

Извор (eu4business.ba)