ОДРЖАН ИНФО ДАН – ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРОГРАМА РАДА ЗА 2022. ГОДИНУ

април 13, 2022

Развојна агенција Града Бијељина одржала је данас у Центру за културу „Семберија“ Инфо дан – презентација Програма рада са финансијским планом за 2022. годину.
Овом приликом привредницима је одржана презентација Програма рада и Правилника о начину и условима коришћења подстицајних средстава за развој малих и средњих предузећа и предузетништва.

 

Представљене су мјере подршке, услови и критеријуми за додјелу подстицајних средстава привредним субјектима.
Инфо дан је организован како би се привредници упознали са активностима које ће агенција проводити у току ове године.

 

Директор Развојне агенције Града Бијељина Марко Влачић истакао је значај оваквог вида контакта са привредницима гдје се у непосредној комуникацији са привредницима представљају активности које ће се реализовати у току године, те да су средства за подстицај већа него ранијих година износе 350.000 КМ, док је раније из бучета издвајано око 150.000 КМ.

 

 

„Износ од 350.000 КМ смо расподијелији у четири јавна позива који ће бити реализовани у току године, а поред додјеле финансијских средствава вршићемо и обуке за привреднике за писање пројеката“.
Овом приликом директор Агенције је најавио да ће први Јавни позив бити објављен 21. априла, на који ће моћи да се пријаве привредна друштва регистрована на подручју Града Бијељина, намјена средстава је запошљавање нових радника, куповина основних средстава и иновације. Планирани износ средстава по овом јавном позиву је 100.000 КМ.

 

 

Овај догађај је подржао и предсједник Скупштине Града Бијељина Александар Ђурђевић, који је овом приликом истакао да Развојна агенција Града Бијељина коначно има своју сврху, с обзиром на повећање подстицајних средстава.

 

Извор: (агенцијамсп)