Учешће на 7. Међународном форуму о сарадњи

новембар 9, 2022

У Требињу, у периоду од 03. и 04. новембра 2022. године одржан је 7. Међународни форум о сарадњи на коме је учествовао директор Развојне агенције Града Бијељина Марко Влачић.

 

Форум је окупио привреднике из земаља региона и Европске уније, представнике државних институција и привредних комора, развојних агенција и других организација које пружају подршку привреди.

 

 

На одржаним панел дискусијама, у оквиру форума, разговарано је о значајним темама из области туризма, обновљивим изворима енергије, инвестицијама из Србије и других земаља у Републику Српску, а одржани су и састанци привредника из више земаља.

 

Осим пословних сусрета, велико интересовање учесника изазвали су и панели о могућностима стварања заједничког туристичког производа у региону, обновљивим изворима енергије, могућностима сарадње локалних и регионалних развојних агенција, као и могућностима улагања и успостављања слободних зона у Републици Српској.

 

Међу бројним званицама Форума били су и амбасадор Републике Словеније у БиХ, директор Агенције за унапређење страних инвестиција БиХ, директор Туристичке организације Републике Српске и многи други.

 

Форум су организовале Развојна агенција Републике Српске и Развојна агенција Србије које су потписале Меморандум о сарадњи.

 

 

Извор: (агенцијамсп)