JП ЗА ОБУКУ ПОХАЂАЊА НАСТАВЕ ЗА ПИСАЊЕ БИЗНИС ПЛАНОВА И ПРИПРЕМУ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ЗА ПРИЈАВУ НА ЈП У СЕКТОРУ АГРО-ХРАНЕ

април 11, 2023

Пројекат „Подршка Европске уније конкурентности пољопривреде и руралног развоја у Босни и Херцеговини“ (EU4AGRI) је четворогодишња иницијатива (2020-2024), са циљем модернизације сектора агро-хране, стварања нових и задржавања постојећих радних места и подршке опоравку од кризе COVID-19 у Босни и Херцеговини.

 

Пројекат EU4AGRI примарно је финансиран средствима Европске уније (ЕУ) у оквиру Инструмента за претприступну помоћ (ИПА). Вриједност пројекта је 20 милиона еура, уз заједничко суфинансирање Развојног програма Уједињених нација (УНДП) и Чешке развојне агенције (ЦзДА).

 

Пројекат EU4AGRI подржава организацију обуке о пословном планирању коју ће на подручју сјевероисточне БИХ организовати фирма „SOLVIA FME”.

 

Јавни позив је отворен за следеће категорије учесника на североистоку РС/БиХ:

 

-лица која већ пружају или намеравају да пруже услуге за израду предлога пројеката и пословних планова у сектору пољопривредно-прехрамбене индустрије

-пољопривредних произвођача, прехрамбених прерађивача и сеоског становништва које жели да се обучи за самосталну припрему бизнис планова

 

Обука је бесплатна за све полазнике.

 

Обука ће трајати 60 радних сати, распоређена у неколико наставних модула, а свим полазницима биће додељени сертификати о успешном похађању обуке.

 

Након завршеног процеса пријаве и одабира, према унапријед дефинисаним критеријумима, биће одабрано 20 полазника, којима ће бити достављена позивница с дневним редом и осталим информацијама. Обуке ће се одржавати у Центру за едукације у Бијељини.

 

Регистрација се обавља на е-маил телефоном 065 181 373 или директно на лину.

 

Јавни позив је отворен од 03.4.2023 до 14.4.2023.

 

Сва питања у вези са овим позивом можете поднети на е-маил или телефоном 065 181 373.