Завршена дводневна обука Основе администрације за почетнике у пословању за младе до 35 година

децембар 17, 2023

У два циклуса обуке „Основе администрације за почетнике у пословању“ коју је организовала Развојна агенција Града Бијељина обуку је похађало 35 полазника.

 

У циљу развоја омладинског предузетништва и јачања капацитета, Развојна агенција Града Бијељина је организовала обуку Основе администрације за почетнике у пословању за све кориснике подстицаја за самозапошљавање младих до 35 година.

 

Овом едукацијом млади су имали прилике да се упознају са основама администрације неопходне за предузетнике, вођење пословних књига и усвоје неопходне информације како би самостално водили своју администрацију.

 

 

Полазници су добили практичне информације о томе шта је предузетништво и које су најзначајније институције у вези са пословањем, на практичним примјерима савладали су основе администрације неопходне за предузетнике и вођење пословних књига.

 

Поред новчане подршке овој циљној групи Развојна агенција Града Бијељина је пружила и нефинансијску подршку и указала на важност унапређења предузетничке писмености, развој предузетничке идеје од концепта до реализације у циљу доношења исправних одлука у пословању код младих.

 

Након успијешно реализоване обуке слиједи потписивање уговора са 37 корисника којима су додијељена подстицајна средства у укупном износу од 196.000,00КМ.

 

 

 

 

Извор: Развојна агенција Града Бијељина